Search
  • Neem contact op met Caroline Coumans
  • Via 074-259 36 63 of info@brokant.nl
Search Menu

Persbericht: Buuf maakt ouderen onafhankelijk

Voor mensen die op eigen wijze oud willen worden en daar soms een steuntje bij nodig hebben begint ouderenorganisatie Brokant met ingang van 1 februari 2018 in Twente met Buuf.

Buufs zijn mensen uit de buurt die houden van ouderen en willen bijdragen aan hun leefplezier. Niet door hen alles uit handen te nemen en te betuttelen. Maar door naast hen te staan en alleen te helpen waar nodig of gewenst.

Een Buuf wordt gekoppeld aan een oudere en is er voor hem of haar als dat nodig is. Hij of zij overlegt met de oudere en eventueel met de familie hoe het gaat en wat er nodig is. Bijvoorbeeld iets ondernemen, samen het huishouden doen of koken. Maar ouderen kunnen ook geholpen worden bij hun administratie, vervoer, doktersbezoek, hulp met de computer of het onderhouden van sociale contacten. En soms is het gewoon prettig om elkaar gezelschap te houden. En de Buuf houdt ook gewoon een oogje in het zeil als daar behoefte aan is. Dan hoeft de oudere niet steeds een beroep te doen op familie of vrienden en dat maakt de oudere onafhankelijk van de omgeving.

Brokant heeft een uitgebreid netwerk van betrouwbare Buufs, zowel vrouwen als mannen. Veel van hen komen uit de ouderenzorg en zijn het zat om niet de begeleiding te kunnen bieden die nodig is. Daarnaast hebben alle Buufs iets extra’s in huis. Bijvoorbeeld omdat ze veel hebben gereisd, goed kunnen koken, van de natuur houden of kunst maken. Daar zijn ze op geselecteerd zodat ze echt iets extra’s kunnen bieden. Het zijn allemaal mensen die een persoonlijke band willen opbouwen.

De Buuf is een particuliere dienst waarvoor ouderen per uur betalen. Er is dus geen indicatie nodig om gebruik te maken van de diensten van een Buuf. En dat maakt de oudere onafhankelijk van de overheid.
Volgens Caroline Coumans, oprichter van Brokant, voegt deze dienst iets toe aan alle voorzieningen die door de gemeente kunnen worden geboden. Een Buuf kan door een oudere (of diens kinderen) worden ingehuurd als er meer behoefte is dan de gemeente kan of wil bieden. Daarnaast zijn er steeds meer ouderen die juist onafhankelijk van de gemeente ondersteuning willen hebben.

Lees hier meer over de Buuf van Brokant.

Met vriendelijke groet,
Caroline Coumans

Tel: 06-53 54 43 28
Mail: info@brokant-voorouderen.nl