Search
  • Neem contact op met Caroline Coumans
  • Via 074-259 36 63 of info@brokant.nl
Search Menu

Buuf van Brokant onder de aandacht bij Dementie Twente

Het jaar 2021 staat bij Dementie Twente in het teken van ‘ken je netwerk’. Een jaar waarin ze organisaties en mensen – die van betekenis zijn bij dementie – met elkaar willen laten verbinden.

Dit filmpje geeft voor ons precies de kern van Buuf weer. In het filmpje ziet u Buuf Ans aan het werk. Zij vertelt over de voldoening die zij uit haar Buuf-werkzaamheden haalt. Met dank aan Buuf Ans en haar cliënt.

Om u te ondersteunen bij een zinvol, veilig en plezierig leven biedt Brokant u een hulpdienst aan huis. Ook interesse in een Buuf? U leest er alles over op onze Buuf-pagina

Gezocht: Buufcoaches

Brokant zoekt oplossingen voor ouderen die zelfstandig willen blijven leven zoals zij dat willen, zonder betutteling maar zelf bepalen wat nodig is. Om ouderen te ondersteunen bij een zinvol, veilig en plezierig leven biedt Brokant ‘Buuf’, dit is een hulpdienst aan huis. De Buufcoaches spelen hierbij een belangrijke rol. Zij bekijken samen met de oudere wat nodig is en zij adviseren over de mogelijkheden. Dit kan de inzet van een Buuf zijn. En als het nodig is wordt samengewerkt met of verwezen naar andere instanties.

Inmiddels is er in Twente een dekkend netwerk van Buufs opgebouwd bestaande uit fantastisch inzetbare Buufs, waardoor de kwaliteit van leven van veel ouderen in Twente op vele manieren is verbeterd.

De Buufcoach

Om de dienstverlening in Twente nog beter te maken maar ook om Buuf uit te breiden in Overijssel ben ik op zoek naar meerdere Buufcoaches. Mensen met kennis van en hart voor ouderen. Die achter de visie van Brokant staan en vol energie en ondernemingsgeest zijn om de koppeling tussen ouderen en Buufs verder uit te breiden.

Read more

Informatiemarkt 17 januari groot succes

De Informatiemarkt van 17 januari was een groot succes. Het was een zeer boeiende avond. Uit de regio zijn 9 organisaties geweest die allemaal hart hebben voor ouderen en ieder op hun eigen manier ouderen ondersteunen. Samen met de Buufs is kennisgemaakt en kennis uitgewisseld. Zodat we elkaar in de toekomst steeds beter weten te vinden als een oudere dat nodig heeft.

Read more

Brokant op Tubantia.nl: ‘Een ‘Buuf’ zorgt voor echte aandacht en tijd voor ouderen’

Op 10 april verscheen er een artikel over Brokant op Tubantia.nl. Het artikel gaat over de ‘Buufs’ van Brokant, onze dienst waarbij ouderen een Buuf kunnen inhuren.

Een fragment uit het artikel: “Belangrijk verschil met de reguliere (thuis)zorg is dat de oudere bepaalt wat er gebeurt. Dat kan een huishoudelijke taak zijn, maar het is ook mogelijk dat er samen met de Buuf een bezoek wordt gebracht aan de begraafplaats, dat er gewinkeld wordt of gewoon een goed gesprek wordt gevoerd.”

Read more