Search
  • Neem contact op met Caroline Coumans
  • Via 074-259 36 63 of info@brokant.nl
Search Menu

Buuf organiseert een informatiemarkt

Ouderen en hun kinderen weten vaak niet goed de weg in het aanbod van hulpdiensten. Daarom organiseert Brokant op donderdagavond 17 januari een informatiemarkt voor Twentse ouderen en hun mantelzorgers. Zodat ze kennis kunnen maken met verschillende diensten die ouderen kunnen helpen.

Voor mensen die op eigen wijze oud willen worden en daar soms een steuntje bij nodig hebben, biedt ouderenorganisatie Brokant sinds een jaar de dienst Buuf aan. Dit is een groot succes. In heel Twente zijn inmiddels Buufs bij ouderen aan het werk. De werkzaamheden zijn heel verschillend en het hangt echt af van de vraag welke activiteiten een Buuf doet. Omdat Buuf een particuliere dienst is waarvoor ouderen per uur betalen is er geen indicatie nodig. Maar volgens Caroline Coumans, oprichter van Brokant, is het nog veel belangrijker dat de Buufs onafhankelijk van allerlei regels kunnen werken en daardoor voor de ouderen kunnen doen wat reguliere organisaties vaak niet kunnen of mogen.

Wat haar wel is opgevallen is dat ouderen niet goed de weg weten in alle mogelijke vormen ondersteuning die ze kunnen krijgen. En daarom organiseert Brokant deze informatiemarkt waar diverse organisaties uit heel Twente die diensten aanbieden aanwezig zijn. Er is informatie te krijgen over ondersteuning bij dementie, de mogelijkheden van woningaanpassing en hoe je dat kunt financieren. Maar ook coaching, onafhankelijk cliëntadvies en de reguliere diensten van zorgorganisaties als Livio en Buurtzorg hebben een rol. Daarnaast kunnen bezoekers kennis maken met verschillende Buufs en horen hoe die in de praktijk werken.

De informatiemarkt wordt gehouden op 17 januari van 19 uur tot 21 uur bij het ROZ aan de Enschedesestraat 164 in Hengelo.

Voor meer informatie neemt u contact op met Caroline Coumans van Brokant via 06-53 54 43 28.