Search
 • Neem contact op met Caroline Coumans
 • Via 06-53 54 43 28 of info@brokant.nl
Search Menu

Buuf

Opmerking i.v.m. het Coronavirus: we houden ons tijdens ons werk aan de richtlijnen van het RIVM. Hier leest u welke dat zijn

Update 21 april: “Wijs bij zelfstandig wonende kwetsbare ouderen één of twee vaste personen aan die de oudere met enige regelmaat bezoeken”, klinkt het advies van premier Rutte. Een eigen Buuf van Brokant kan hier goed op aansluiten; voor de oudere doen wat nodig is en daarmee ook de mantelzorgers ondersteunen.

U woont zelfstandig, wilt graag op eigen wijze ouder worden en zelf bepalen hoe u dat leven invult. Heeft u daarbij soms hulp nodig en wilt u niet steeds een beroep doen op mensen uit uw naaste omgeving? Dan is de hulp van Buuf van Brokant iets voor u!

 • Eigentijdse hulp
 • Veilig en vertrouwd gevoel
 • Praktisch en sociaal

Direct meer weten? U vindt hier onze contactgegevens

Buuf van Brokant. Wat houdt het in?

Om u te ondersteunen bij een zinvol, veilig en plezierig leven biedt Brokant u een hulpdienst aan huis. U krijgt een eigen vertrouwde Buuf die u helpt naar behoefte. U kunt denken aan iets ondernemen, samen het huishouden doen of koken. Ook lichte zorg behoort tot de mogelijkheden. Maar u kunt ook geholpen worden bij uw administratie, doktersbezoek, hulp met de computer of het onderhouden van sociale contacten. En soms is het gewoon prettig om elkaar gezelschap te houden. De Buuf houdt ook gewoon een oogje in het zeil als u daar behoefte aan heeft.

Brokant biedt u daarnaast advies. Wij houden regelmatig contact met u om te vragen hoe het met u gaat en u zo nodig te adviseren. Als uw hulpvraag complexer is dan ons Hulp-aan-Huis programma dan weten wij de weg naar andere (zorg)diensten waarmee we samenwerken. Voor u en uw familie een zorg minder.

Hoe gaat het in zijn werk?

 • Als u overweegt gebruik te maken van Buuf van Brokant komen wij graag eerst met u kennismaken. Samen met u bespreken we wat u graag wilt dat de Buuf voor u kan betekenen en waar u bij geholpen wilt worden.
 • Wij hebben een uitgebreid netwerk van betrouwbare mensen. Zowel vrouwen als mannen. Een Buuf van Brokant heeft ervaring met ouderen, minimaal een MBO-opleiding en beschikt over een verklaring van goed gedrag. Veel van hen komen uit de ouderenzorg en willen graag de begeleiding kunnen bieden die nodig is. Zij helpen u graag het leven te leiden dat ú wilt.
 • Wij zoeken iemand uit waarvan we denken dat hij of zij goed bij u past. Diegene komt dan eerst bij u voor een kennismakingsgesprek. Als het klikt kan uw Buuf bij u beginnen.

Wat als…

 • U nu nog geen hulp nodig heeft maar u wel op iemand wil kunnen terugvallen? Dan kunt u gebruik maken van ons Buufabonnement. U krijgt dan een vaste Buuf die contact met u onderhoudt, maar de Buuf gaat pas voor u aan de slag als u daadwerkelijk hulp nodig heeft.
 • U behoefte heeft aan eenmalige ondersteuning van een Buuf? Bijvoorbeeld om u te begeleiden naar een arts, een uitvaart of een andere gelegenheid. Misschien heeft u alleen iemand nodig die voor u enkele klussen in huis of in de tuin doet. Ook dat kan een Buuf voor u doen.
 • U in een verpleeghuis zit? Wij hebben ook Buufs die bij mensen in het verpleeghuis komen. Voor extra begeleiding of activiteiten.

Brokant ontwikkelt nieuwe vormen van huisvesting en diensten voor ouderen.

De administratie en betaling

Zowel voor structurele inzet als voor een eenmalig hulpvraag is het tarief van een Buuf € 26,- per uur.

Wilt u een Buuf-abonnement? Dan sluit u dit af voor minimaal één uur per maand.

Maandelijks zet uw Buuf op papier hoeveel uur hij of zij gewerkt heeft. Als u akkoord bent dan worden deze uren aan ons doorgegeven. Wij verzorgen namens u de betaling en de administratie. Daar zijn geen verdere kosten aan verbonden. Ook als er vervanging nodig is wordt dit geregeld.

Er zijn steeds meer zorgverzekeraars die deze vorm van ondersteuning vergoeden. Informeer hiernaar bij uw zorgverzekeraar. Ook kan de hulp van een Buuf worden betaald uit PGB-budget.

Interesse in een Buuf van Brokant?

Als u met ons in gesprek wilt kunt u hier onze contactgegevens vinden. We spreken u graag. Onze Buufs werken (op dit moment) alleen in Twente.

Download hier de folder van Buuf (pdf)

Op deze foto ziet u Buufs uit Twente. Zij komen regelmatig bij elkaar om kennis uit te wisselen. U kunt altijd een beroep doen op uw ‘eigen Buuf’. Maar indien nodig en gewenst staat dus het hele netwerk van de Buufs met alle kwaliteiten ter beschikking waardoor we op alle vragen wel een antwoord hebben!

Bekijk hier een aantal kennismakingsvideo’s van onze Buufs