Search
  • Neem contact op met Caroline Coumans
  • Via 06-53 54 43 28 of info@brokant.nl
Search Menu

Buuf

U woont zelfstandig, wilt graag op eigen wijze ouder worden en zelf bepalen hoe u dat leven invult. Heeft u daarbij soms hulp aan huis nodig en wilt u niet steeds een beroep doen op mensen uit uw naaste omgeving? Dan is de hulp van Buuf van Brokant iets voor u!

Met een Buuf van Brokant:

  • Krijgt u de steun die u wilt.
  • Bepaalt u zelf het aantal uren en de tijdstippen dat u hulp kunt gebruiken.
  • Krijgt u een hulp die bij u past.
  • Kunt u op ieder moment starten en stoppen.

Buuf van Brokant. Wat houdt het in?

Om u te ondersteunen bij een zinvol, veilig en plezierig leven biedt Brokant u een hulpdienst aan huis. De Buuf. U krijgt een eigen vertrouwde Buuf die u helpt naar behoefte. U kunt denken aan iets ondernemen, samen het huishouden doen of koken. Ook lichte zorg behoort tot de mogelijkheden. Maar u kunt ook geholpen worden bij uw administratie, doktersbezoek, hulp met de computer of het onderhouden van sociale contacten. En soms is het gewoon prettig om elkaar gezelschap te houden. De Buuf houdt ook gewoon een oogje in het zeil als u daar behoefte aan heeft.

Brokant biedt u daarnaast advies. Wij houden regelmatig contact met u om te vragen hoe het met u gaat en u zo nodig te adviseren. Als uw hulpvraag complexer is dan ons Hulp-aan-Huis programma dan weten wij de weg naar andere (zorg)diensten waarmee we samenwerken. Voor u en uw familie een zorg minder.

Hoe gaat het in zijn werk?

Als u overweegt gebruik te maken van Buuf van Brokant komen wij graag eerst met u kennismaken. Samen met u bespreken we wat u graag wilt dat de Buuf voor u zou kunnen betekenen en waar u bij geholpen wilt worden. U krijgt dan van ons een brief met een bevestiging van dat wat is besproken.

Wij hebben een uitgebreid netwerk van betrouwbare mensen. Zowel vrouwen als mannen. Een Buuf van Brokant heeft  ervaring met ouderen, minimaal een MBO-opleiding en beschikt over een VOG (= verklaring van goed gedrag). Veel van hen komen uit de ouderenzorg en willen graag de begeleiding  kunnen bieden die nodig is. Daarnaast hebben alle Buufs iets extra’s te bieden. Bijvoorbeeld omdat ze veel hebben gereisd, van de natuur houden, literatuur lezen of kunst maken. Daar zijn ze op geselecteerd zodat ze echt iets extra’s kunnen bieden.

Zij helpen u graag het leven te leiden dat ú wilt. Wij zoeken iemand uit waarvan we denken dat hij of zij goed bij u past. Diegene komt dan eerst bij u voor een kennismakingsgesprek. Als het klikt kan uw Buuf bij u beginnen. Als het bevalt worden de afspraken op papier gezet. En als u iets nodig heeft dat uw Buuf niet kan dan kan zij een beroep doen op een van de veel andere Buufs. Er is altijd iemand om u te helpen.

Soms heeft u behoefte aan eenmalige ondersteuning van een Buuf, bijvoorbeeld om u te begeleiden naar een arts, een uitvaart of een andere gelegenheid. En misschien heeft  u alleen iemand nodig heeft die voor u enkele klussen in huis of in de tuin doet. Ook dan kunt u een beroep doen op ondersteuning van een Buuf van Brokant. U krijgt dan een Buuf die niet alleen goed de klus kan klaren maar dit ook graag voor en met ouderen doet.

Wat zijn de kosten?

Er zijn 2 manieren hoe uw Buuf bij u aan het werk kan gaan:

  1. Hij of zij kan werken onder de regeling ‘ hulpverlening aan huis” Dit is een (arbeids)contract met vaste uren (maximaal 3 dagen per week) dat simpel kan worden opgezegd. De kosten hiervan zijn € 26,00 per uur.
  2. Hij of zij kan voor u werken als zzp-er. De uren zijn flexibel en er is geen opzegtermijn. De kosten hiervan zijn ook € 26,00 per uur.

Er zijn steeds meer zorgverzekeraars die deze vorm van ondersteuning vergoeden. Informeer hiernaar bij uw zorgverzekeraar.  Ook kan de hulp van een Buuf worden betaald uit PGB-budget.

Brokant ontwikkelt nieuwe vormen van huisvesting en diensten voor ouderen.

De administratie en betaling

Maandelijks zet uw Buuf op papier hoeveel uur hij of zij gewerkt heeft. Als u akkoord bent dan worden deze uren aan ons doorgegeven. Wij verzorgen namens u de betaling en de administratie. Daar zijn geen verdere kosten aan verbonden. Ook als er vervanging nodig is wordt dit geregeld.

Interesse in een Brokant-hulp?

Als u met ons in gesprek wilt kunt u hier onze contactgegevens vinden. We spreken u graag. Brokantdiensten werkt nu nog alleen in Twente.

Download hier de folder van Buuf (pdf)

Op deze foto ziet u Buufs uit Twente. Zij komen regelmatig bij elkaar om kennis uit te wisselen. U kunt altijd een beroep doen op uw ‘eigen Buuf’. Maar indien nodig en gewenst staat dus het hele netwerk van de Buufs met alle kwaliteiten ter beschikking waardoor we op alle vragen wel een antwoord hebben!

Bekijk hier een aantal kennismakingsvideo’s van onze Buufs